Fotografie

fotograaf

Een van de meest veelzijdige beroepen ter wereld is vastgoed fotograaf. Bijna iedereen heeft een camera in zijn handen als hij naar zijn werk gaat, en hij gebruikt die om foto’s te maken van mensen, dieren, planten, landschappen, en dingen die hij bezoekt. Fotografie wordt gebruikt voor commerciële doeleinden, marketing, reclame en vele andere redenen.

Fotografie is zowel een kunst als een wetenschap, hoewel het, zoals veel nuttige kunsten, een groot element van oefening in zich heeft. Fotografie wordt vaak in een klaslokaal onderwezen, hoewel het ook kan worden geleerd van instructeurs die het onderwerp aan een fotoacademie hebben bestudeerd. Het is noodzakelijk dat een serieuze fotograaf van plan is er een carrière van te maken, want er schuilt een grote kern van waarheid in de bewering dat hij nauwkeurig moet fotograferen; de foto’s moeten levensecht zijn. Zo kan een fotograaf onverwacht intraveneuze vloeistoffen toedienen.

De praktijk is eenvoudiger geworden doordat alle bedrijven, organisaties en gezinnen fotografen in dienst hebben. Er is altijd enige vorm van communicatie tussen de fotograaf en de redacteur, waar in het originele werk wordt gesneden en wijzigingen in het eindproduct worden aangebracht. Veel fotografen hebben zelfs assistenten naast de hoofdstaf.

Een fotograaf is eigenlijk een zeer veelzijdige uitvoerder. Hij kan een zelfstandige individuele freelancer zijn die zijn eigen foto’s maakt, of hij kan deel uitmaken van een werkgever. Hij kan te vinden zijn in de studio naast zijn personeel of hij kan zich in een salon bevinden waar hij zijn eigen spa-behandeling doet. Hij kan een schoonheidsconsulent in een kapsalon zijn, een commercieel fotograaf in een toeristisch commercieel fotografiebureau, een huwelijksfotograaf, en kan zelfs boeken en artikelen schrijven over zijn vakgebied genaamd “fotografie 101”.

Door de verscheidenheid aan functies die een fotograaf kan bekleden, is het voor de meesten gemakkelijker om van loopbaan te veranderen. Fotografen kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in één aspect van het vakgebied, zoals sport, dieren, auto’s, architectuur, enz. Door zich te specialiseren in een bepaald vakgebied kunnen fotografen optreden als fokker, verhalenverteller, regisseur en uitgever voor tijdschriften, kranten en andere publicaties.

Fotografie is zowel een kunst als een wetenschap, en wie zich niet alleen aangetrokken voelt tot het mooie aspect van het medium, maar ook als professional kan functioneren, wordt vaak veel meer betaald dan wie alleen op een artistiek talent kan werken. Een fotograaf moet niet alleen een carrière kunnen leiden, hij moet ook een uitgebreide kennis hebben van apparatuur, chemicaliën en film, en methodes om werk van topkwaliteit te kunnen produceren. Andere vaardigheden die een fotograaf moet bezitten zijn inzicht in de menselijke anatomie en psychologie, die beide van vitaal belang zijn voor de gezondheid van een bepaald project.

Hoewel bij het bestuderen van fotografie veel nadruk wordt gelegd op de kunstacademie, is een diploma van 4 jaar meestal de minimale opleidingseis voor een veelbelovende carrière in de fotografie. Degenen die een formele opleiding op andere gebieden willen misschien een technische school als een mogelijkheid voor hun curriculum te overwegen. Als je fotograaf wilt worden, moet je bereid zijn om zowel in de kunst van het fotograferen als in de wetenschappen van de chemie opgeleid te worden en kennis te verwerven van talrijke andere takken van kennis die je in je toekomstige carrière als fotograaf zullen helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.