Hoe word je een succesvol artiest

foto

Creatief zijn is heel belangrijk, maar beperkt zijn door de tijd die je in een project kunt investeren is net zo belangrijk. Er is altijd een moment waarop een klant denkt dat het idee briljant is, maar hoe reageren ze als de fashion Fotograaf eenmaal bij de shoot is aangekomen? Als de klant onder de indruk is, zullen ze zeker vragen om meer te zien! Als ze teleurgesteld zijn, zullen ze alternatieven voorstellen.

Ik heb dit vroeg geleerd. Een klant vroeg niet of ik van dieren of talen hield, toen ze me eens vliegtuigen zag fotograferen in een aankomsthal. Ze was onder de indruk. Ik had haar rondgeleid in de stad en ze was onder de indruk dat ik haar favoriete vervoerder, het Hyatt Hotel, kon fotograferen. Ze vroeg me waarom ze hetzelfde moest doen voor een Describer. Ik legde uit dat het in de contracten zat die ik gebruikte en die zij wilde. Ze zei dat ze er over zou nadenken en me volgende week zou bellen.

Daar zaten we dan, aan weerszijden van het kantoor in wat al snel een vechtrelatie werd, met haar voortdurend uitbreiden van haar “Ik haat deze baan” lijst. Ik eiste onmiddellijke actie en consequenties. Op een paar uitzonderingen na, kreeg ik die ook. Zodra ik die vergadering verliet, begonnen de mobiele telefoons van de misbruikers te rinkelen! Er waren telefoontjes van een leverancier, een verkoper, een reclamebureau, zelfs van de president van het bedrijf zelf. Ik zou ze allemaal getekend hebben, maar ik herinnerde me dat mijn belangrijkste klant met 60.000 dollar per jaar over boord was. Doe ik begreep dat dit betekende dat ik het grootste deel van mijn commissies zou opgeven aan de bedrijven waarvoor ik koos te werken. Ik beloofde harder te proberen en dat deed ik.

Het beste van alles is dat ik veel heb geleerd over zelfgeneratie in het bedrijfsleven en over de geheimen van de mensen (lees: werkgevers) met wie ik werk.

Hoe? Simpel… doe het stap voor stap.

Een van de belangrijkste beslissingen die ik vroeg in mijn carrière nam, was te kiezen voor wat ik zag als een meer natuurlijke vloeiende opeenvolging in plaats van een lineaire, geplande afgelegde weg. Als je het grote geheel ziet, zie je wat belangrijk is en vaak ook wat niet belangrijk is. Als je het plaatje eenmaal ziet, kun je vaak onverwachte verbanden leggen die je helpen je bereik en groeicapaciteit te vergroten.

Dus, hoe integreer je deze “Big Picture” benadering in je huidige activiteiten? Het is heel eenvoudig … volg gewoon de “Draw a Truck”-analogie. Dit brengt je zeker heel snel nergens, maar het is een soort “werk alleen” denken. Uw doel is om een vrachtwagen te tekenen. Wat voor soort vrachtwagen? Je wilt toch een vrachtwagen tekenen, nietwaar? Om een vrachtwagen te tekenen moet je je interesses inschatten. Je kunt niet zomaar een vrachtwagen tekenen. Je moet een tekening ontwikkelen. Als je niet geïnteresseerd bent in een carrière in de kunst of de kunsten moet je een passie ontwikkelen. Je moet iets bedenken. Zoals een interesse in de natuur. Of een hobby. Of kennis. Uiteraard is alles wat “hands on” is goed genoeg. Al snel zul je merken dat je precies bedenkt wat je wilt worden als je groot bent!

Ben je geïnteresseerd in kunst of atletiek? Ben je een geboren leider? Staat u graag in het middelpunt van de belangstelling? Bent u extravert? Je vaardigheden oefenen op een doelwit is nog maar het begin. Weten dat je een carrièrerichting nastreeft, is essentieel. Je moet weten wat en wie je bent, en belangrijker nog, je moet nu weten waar je naartoe wilt. Een goed doordachte loopbaanbegeleidingsstrategie zal ook zeer nuttig zijn, omdat die je door de nodige stappen zal leiden die nodig zijn om je doelen te bepalen, en personen of organisaties te identificeren die je kunnen helpen ze te verwezenlijken.

Ik geloof dat loopbaanbegeleiding een persoonlijke beslissing is die niet overhaast moet worden genomen. We hebben allemaal onze behoeften en we reageren elk op die behoeften op een manier die in ons voordeel werkt. Soms duurt een proces van loopbaanbegeleiding wel een jaar. Andere keren duurt het maar een paar weken. Timing is alles, en ik denk dat jij weet hoeveel tijd je hebt om te beslissen of loopbaanbegeleiding is wat je nodig hebt. Soms krijg je een nieuwe baan aangeboden met een beetje extra salaris in je zak. Soms krijg je een geweldige promotie met een beetje extra stress. Als je tot de weinigen behoort die de tijd nemen om echt na te denken over de consequenties, profiteer je van wat er ook wordt aangeboden. Er zijn een heleboel richtlijnen en een heleboel dingen om te overwegen, maar neem de tijd waar je actie onderneemt.

Loopbaanbegeleidingscentra zijn een goede plaats om te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.