Fotografie

fotograaf

Fotograaf zijn is een zeer passie gedreven beroep.

Dat komt omdat fotografie een kunst is van het vastleggen van momenten. Elke emotie, elk detail van een moment dat werd vastgelegd is een portret, daarom is een fotograaf altijd op zijn/haar tenen getrapt om alles vast te leggen wat hij/zij wil fotograferen.

Elke dag is er iets nieuws te zien, wat het als portretfotograaf nog opwindender maakt.

Een passie hebben voor fotografie is belangrijk, omdat het de kern van je creativiteit zal zijn. Als je niet gepassioneerd bent over fotografie, zal dat te zien zijn. En dat is iets wat een klant niet zal waarderen.

Kunstenaars beseffen dat er een tijdslimiet is voor hun creativiteit. Andere creatievelingen beseffen dat hun tijd beperkt is en dat zij elke dag een bepaalde output moeten leveren om het geld te verdienen dat zij nodig hebben om te leven, maar dat het niet is waarvoor zij gekomen zijn.

Daarom zijn fotografen altijd onderweg. Ze moeten een goede digitale camera en computer en software hebben om hun bedrijf te runnen. Fotograaf zijn is geen baan, het is een levensstijl.

Daarom gaat het er bij een fotograaf niet alleen om foto’s te maken. Het gaat meer om het vastleggen van emotie in een moment. Dat ene moment kan een diploma zijn voor een toekomstige multimedia-artiest of bedrijfseigenaar. Het kan een exposure zijn voor een evenement waar je echt van houdt.

Het kan gaan om het vastleggen van een moment in de tijd dat het beste uit onze verbeelding haalt, zoals bijvoorbeeld het strategisch vastleggen van een legendarisch moment in de muziek.

Daarom is fotograaf zijn meer dan het vermogen om te poseren met een camera. Het gaat meer om het vermogen emotie vast te leggen in een moment dat het beste van onze verbeeldingskracht evenaart.

Ik ben fotograaf geworden door een fotografisch ongeluk. Toen ik een trouwfoto nam, stuitte ik op wat volgens mij een van de mooiste fotografen ooit is. Het was een man met de naam Ron Warner.

Ik had Ron voor die dag nog nooit ontmoet. Er werd mij verteld dat hij zo goed was dat andere fotografen vaak een hekel aan hem hebben. Zelfs ik ben het niet eens met Rons talent als fotograaf. Er is iets aan zijn foto’s waar je gewoon niet naar kunt kijken en blijven staren.

Ik werd verliefd op zijn werk tijdens mijn hele opleiding bruidsfotografie en toen ik afstudeerde verhuisde ik naar Californië om mijn carrière als op foto’s gebaseerde bruidsfotograaf te beginnen. Er zijn genoeg andere fotografen die ik jullie kan aanbevelen, maar een van de dingen die ik echt belangrijk vind in onze business is het hebben van een ideeënmanager.

Wat is een ideeënmanager zult u zich afvragen? Wel, dat is iemand die de zaak organiseert en alles plant wat er tijdens een fotoshoot gebeurt. Uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor de verkoop van de foto’s en zorgt hij ervoor dat de klant tevreden is met de service en de producten die hij of zij ontvangt.

Er is een oud gezegde dat zegt: “Je zult vinden wat je zoekt.” Ik geloof dat dat waar is. Als je niet kunt vinden wat je wilt en nodig hebt, zul je je eigen creëren, omdat het te gemakkelijk zal zijn om datgene te verkrijgen wat je niet verlangt.

Wees dus een goede ideeënmanager en huur alleen een ideeënmanager in als het moe

Leave a Reply

Your email address will not be published.